Over ons

NOO staat voor Noordelijke Online Ondernemers: een exclusieve groep van gevestigde online ondernemingen in Noord-Nederland. Ieder kwartaal organiseert NOO een bijeenkomst met als doel het onderling delen van kennis.


Over ons 


In 2012 namen Marco de Jong (theFactor.e) en Geert Jan Munneke (Traffic4U) het initiatief om de belangrijkste spelers in de Noordelijke internetsector bij elkaar te brengen voor een borrel. Wat begon als een spontane ontmoeting groeide uit tot de Noordelijke Online Ondernemers (NOO), met bijna 75 leden en steun van twee sponsoren: Rabobank en Trip.  

Vanuit de behoefte om de onzichtbare parels in de regio zichtbaar te maken, is de NOO ontstaan. Oorspronkelijk gestart met 23 ondernemers in de Hanzesociëteit in Groningen, groeien we nu professioneel als stichting. Hoewel we zijn gegroeid, blijft ons doel onveranderd: elkaar beter leren kennen en versterken. 

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een club van 75 leden. Sommigen hebben hun bedrijf verkocht maar blijven actief als investeerder en lid. De NOO wordt vaak gevraagd door stakeholders en overheden uit ons ecosysteem om de laatste ontwikkelingen in de online en IT-sector te delen. Daarnaast delen we ook zaken waar ondernemers tegenaan lopen met het laten groeien en schalen van hun ondernemingen. 

Ons bestuur, bestaande uit Alex van Ginneken (Investeerder en Business coach), Dennis van Iterson (Triplepro), Ben Hoetmer (Voys) en Maarten Draijer (Gitlabhost), organiseert evenementen en beheert het toetreden van nieuwe leden. De NOO blijft groeien en verbinden, waardoor we een krachtige community vormen die de Noordelijke online en IT-sector stimuleert en ondersteunt.  

groepsfoto-oprichting-noo-2013.jpeg
Groepsfoto oprichting 2013

Bestuur

Alex_van_Ginneken.JPG
Dennis_van_Iterson.JPG


Ben_Hoetmer.JPG
Maarten_Draijer.JPG

Partners

De missie van de Rabobank is ‘Growing a better world together’. Hierin staat together voor ons voorop en brengen we in de praktijk met NOO, vanuit de motivatie dat de economie van morgen vandaag begint. Nieuwe ondernemers met revolutionaire concepten bepalen onze toekomst. En Rabobank bouwt mee aan die toekomst. Met kennis, netwerk en passende financiële diensten.

Online staat centraal in de ontwikkeling van de toekomst, deze revolutionaire concepten zijn nodig om als economie en maatschappij als totaal mee te veranderen. Van een groei gedreven economie naar duurzame businesscases. Als Rabobank willen we daarom de inspiratie en de veranderkracht vanuit de leden van de NOO gebruiken om onze bestaande klanten te inspireren en aan te zetten om te veranderen.

Samen werken aan onze toekomst, dat is growing a better world together. Daarom steunt de Rabobank de NOO!

rb_rectangle-300x200.pngTrip Advocaten Notarissen

Trip is sponsor van het NOO, omdat we de kracht van Noord Nederland zichtbaar willen laten zijn voor iedereen. Jeroen Reiziger: “Het Noorden speelt zichzelf goed in de kijker met actuele thema’s zoals Healthy Aging en duurzaamheidsoplossingen. Maar er bestaat inmiddels ook een grote groep van sterke online bedrijven in het Noorden, waar zelfs de ogen vanuit Sillicon Valley op gericht zijn. Dat moet niet een van de best bewaarde geheimen blijven. Wij steunen daarom graag het NOO, zodat zij elkaar kunnen versterken en samen kunnen zorgen voor zichtbaarheid.”

“Het Noorden speelt zichzelf goed in de kijker met actuele thema’s zoals Healthy Aging en duurzaamheidsoplossingen. Maar er bestaat inmiddels ook een grote groep van sterke online bedrijven in het Noorden, waar zelfs de ogen vanuit Sillicon Valley op gericht zijn. Dat moet niet een van de best bewaarde geheimen blijven. Wij steunen daarom graag het NOO, zodat zij elkaar kunnen versterken en samen kunnen zorgen voor zichtbaarheid.”

TRIP-Logo-NL-zwart-RGBp.jpegOnze sponsoren